10.05.2009

Süpürgelerin çıktığı gece..


Dün gece batı ve doğuda oynanan maçlarda konferans yarı finallerinde ilk kez süpürgelerin ucu gözüktü.

Doğuda ilk turda Detroit'i 4-0 la geçen Cleavland,sakatlık sorunları olan,olmasa da dış saha performansıyla bu turlarda kimsenin bir şey beklemediği Atlanta karşısında 3-0 öne geçti.Maçla ilgili çok fazla bir şey yazmaya gerek yok,Cleavland çekişme olmadan,ses çıkarmadan yenip geçti fakat play-off larda yapılan şu istatistik çok önemli ; 47 sayı,12 ribaund,8 asist. Lebron James artık tam bir ''hile'' olduğunu herkese gösterdi,göstermenin ötesinde beyinlere kazıdı..


Batıda ise zevkli geçmeye aday serilerden biri ufak farklarla uzamadan bitecek gibi. Aslında Denver'in kazanmasını bekliyorduk ama bu kadar kolay olmasaydı keşke. Dallas ilk iki maçta ilk yarılarda rakibine sorun çıkarmış,ikinci yarıda Nowtizki'nin yorulmasıyla maçların ikisini de kaybetmişti. Kendi sahalarındaki ilk maçta ise iş son saniyeye kaldı. Maça 7 de 0 ile başlayan ve sonra ritmini bulan Carmelo,son saniye basketini atıp takımına galibiyeti getirdi.

Maçla ilgili eklemek istediğim bir şey var : İlk periyotta Andersen ve Jones'un yaptığı smaçları bir şekilde izleyin,bu play-off larda şu güne kadar yapılmış en etkileyici hareketlerde ilk beşe rahatlıkla girebilecek hareketler.

Hiç yorum yok: