19.05.2009

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic

Bu eşleşmede aslında irdelememiz gereken finale kim çıkar değil,Orlando kaç maç alır olmalıdır.Konferans finaline çıkana kadar maç kaybetmeyen ve hatta rakiplerini yanına bile yaklaştırmayan Cleveland konferans finalinde ciddi bir rakiple karşılaşıyor.
İlk olarak Orlando'ya bakarsak kilit isim Hidayet'tir.Çünkü guard olup da asist yapmayı bilmeyen bir Rafer Alston var elimizde.Topu uzuna indirmeyi becerebilen ve Howard'ı en iyi besleyen kişi Hido.Ayrıca skora katkısı ve savunmadaki sertliğiyle Cleveland için tehlike çanlarını çaldıracak isim olacaktır Hidayet.Bir başka tehdit ise 3 sayılar.Orlando'nun takım halinde en iyi yaptığı iş olan 3 sayılar kozlardan bir tanesi...En son olarak Dwight Howard.Onun için söze gerek yok aslında ama erken faul problemine girmez ve hucumda sazı eline alırsa Ilgauskas ve Varejao için kötü dakikalar başlar işte.Savunmada yaptıklarıyla Mo Williams'ın
drivelarını kesebilir ama aynı şeyi Lebron için sölemek imkansız diyebiliriz.
Orlando için diğer bir muamma ise Lebron'u savunmak olucak.Bu iş için Pietrus iyi işler yapabilir.Boston serisinde Ray Allen ve Paul Pierce'a karşı başarılı performanslar sergilemişti.
Gelelim Cleveland cephesine...En büyük koz Lebron James'i bir kenara bırakırsak,Mo Williams ve Ilgauskas Lebron'un yine en büyük yardımcıları olacaktır.Benchten gelicek takviye de Cleveland'ın kaderini belirleyen faktörler olarak görebiliriz.Wally Sczerbiak,Daniel Gibson ve Pavlovic benchin en göze çarpan skorerleri.
Lebron James'ten söz etmeden olmaz...Orlando nasıl bir savunma organisazyonu hazırlar onun için bilinmez ama pek bişey fark etmeyeceği de gün gibi ortada.Seriyi kazanmak için arkadaşlarını da oyun içine sokar ve 30 10 10 istatistikleri gibi çılgınlıklar yaparsa final için daha ne yapsın değil mi ?Çılgınlık diyoruz ama artık alıştık Lebron yapınca şaşırmıyoruz.
Son olarak seriyi 4-2 Cleveland alır ve 7. maça kadar gitmez diyorum.Umarım Hidayet açısından da çok başarılı bir seri olur.Keyifli maçlar bizleri bekliyor.
NOT:Tüm konferans finallerini yayınlıcak olan NTV'ye de ayrı teşekkür ederim.Eksik olmasınlar =)...

Hiç yorum yok: