9.05.2009

Fenerbahçe-Denizli stadyum izlenimleri,maç değerlendirmesi..




Maçtan yeni gelmemle birliklte birkaç şey karalamak istedim. Maçın analizine girmeden önce stadyumla ilgili bir kaç şey söylemek isterim. Stadta numaralı koltuk sistemi artık iyice oturmuş - malumunuz kale arkaları hariç -. Her stadta baş ağrısı çektiğim bir konu da çalan müzikler.Saraçoğlu'nda yapılan itirazlardan biraz ders alınmış olacak ki dıp tıs dıp tıs şeklindeki ritm azaltılmış, en azından Fenerbahçe taraftarının sevdiği şarkılar söyleniyor,Kıraç,Athena'nın besteleri gibi. Stadın görünümü gerçekten harika,atmosfer,kadınlı erkekli,yaşlı gençli herkesin gelmesi,rahat etmesi harika bir hizmet fakat olumsuz yönleri yazmak boynumun borcu : Öncelikle 50 kuruşluk çekirdeğin 2 liraya satılmasını bana biri açıklarsa iyi olacak..Bunu ayarlayan işletmeciler olmalı sanırım,kulubün yapabileceği bir şey yok gibi gözüküyor ama en azından ihaleyi verirken dikkatli olunabilir yada sahibi çekilip konuşulabilir.Bu nedir kardeşim ? Üzerinde 50 kuruş yazan şeye 2 lira verince insanın içi acıyor.

Ayrı bir paragraf açmak istediğim konuysa ''sigara''. Kullanmam etmem ama ne tür bir bağımlılık olduğunu bilirim,eyvallah canınız çekiyor anlıyorum ama yasak. Bu kadar açık ve net ; ''yasak'' . Uyan var mı ? Hayır. Kahveden çıkmış gibi eve geldim resmen,üst baş sigara kokusu içinde ve bir kişi itiraz etmiyor,görevliler de onlara baka baka sessizliğini sürdürüyor,gerçekten ilginç..

Stad hakkında pozitif ve negatif görüşleri yazdıktan sonra sıra maç analizine geldi demektir.Fenerbahçe'de açık ve net şekilde görülen bir şey var. Bu takımda kanat oyuncusu diyebileceğimiz tek futbolcu yok. Gören varsa gelsin bana söylesin,diğer maç bileti benden. Uğur Boral denilen oyuncunun Sevilla maçındaki kredisi ne zaman tükenecek kendime sormadan edemedim. Önünde tek bir adam varsa ve sol kanatta senden başka oyuncu yoksa yapabileceğin tek bir şey vardır,risk alır ve üstüne gidersin. Peki Uğur bir kere olsun bunu yaptı mı ? Hayır ! Uğur'un yapabildiği yegane şey hızlı hucuma çıkıldığı zaman geriye dönüp takımın tüm hızını kesmek ve geçme potansiyeli olan adamında iyice savunmaya yerleşmesini sağlamak. Ayrıca unutmadan eklemek gerekir ki çok iyi el kol hareketi yapabiliyor bu kardeşimiz,tebrikler. Deivid bence çok değerli,takımda dikine gidebilen nadir adamlardan ama şu sıralar çok pas hatası yapıyor. Ayrıca o adam sağda oynamıyor,bildiğimiz forvet arkası geziniyor,sağ tarafta belli bir süre gördüğümü hatırlamıyorum.bir açık daha gitti oldu ''-2''.Peki bindirmeleri kim yapar bu takımda ? Carlos'un da eski Carlos olmadığını varsayarsak artık takımda çıkabilen tek adam Gökhan kalıyor.Stoperlerin cezalı oluşu nedeniyle o da göbeğe kaydırıldığı için Fenerbahçe'nin kanat atakları tamamen kesiliyor. Umarım yönetim artık takımda sağ ve sol kanata adam geçebilen,son çizgiye inip orta kesebilen oyuncular almayı düşünür. Sene başında o kanadı Uğur'a emanet ettiklerinde,biz tepki verenler Fenerbahçe düşmanı olarak ilan edilmiştik,onunda altını çizmeden geçemiycem..

Stadda olduğunuz zaman görülen başka net bir şey var ki o da ''Emre''. Gerçekten çok savaşıyor ve top bu adamın ayağına yakışıyor. Mehmet Demirkol'un çok iyi bir lafı vardı ''Emre'nin futbolunu gerileten İnter'dir.Orda daha çok savunmayı düşünmeye başladı,hücumu unuttu''. Gerçekten öyleydi sene başında,adam geçebilen,kıvrak Emre'den eser yok Selçuğun vücudunun hızlı olduğu haliydi resmen ama yaklaşık 10-11 maçtır Emre bildiğimiz Emre gibi ve bu takımın çok şeyi. Umarım böyle devam eder.

Gökhan'a ayrı bi parantez açayım mı ? Ayrı bir yazı mı yazayım. Bir insan bu kadar özverili,bu kadar disiplinli olabilir ancak. Türk futbolu çok iyi bir futbolcudan ziyade çok iyi bir ''sporcu'' kazandı.

Güiza da son haftalarda artık nasıl oldu bilmiyorum ama beklediğim gibi oynuyor. Topu tutup,yüzdeli pas dağıtmasını bildi. Çok koştu,gerçekten çok koştu ve şunu rahatlıkla söylemelim bu adam boş koşmuyor. Evet kaleciyi delmeye çalıştığı günleri unutmadım ama adama ayrı bi sempatim var,bence herşey güzel olacak Güiza için de Fenerbahçe içinde.Öbür seneyi bekleyin diyorum.

Takım genel anlamda biraz daha istekliydi o kadar ve Denizli'yle görülmesi gereken hesap kapatıldı diyebiliriz.Tabiki kimsenin düşmesini isteyecek değilim ama kabullenemediğim bir olay var geçmişte,Denizli doğru olanı yaptıysada unutamıyor işte insan,haz alıyor ne yalan söyliyeyim..

Hiç yorum yok: