23.05.2009

Hidayet için daha kötü bir maç olamazdı.



Konferans Finali ilk maçı oynanacak ve Cavs oraya kadar 8-0 önde olacak,sonra final serisinde 0-2 geride başlayacak derse birisi,onunla muhabbeti keserdim büyük ihtimal - buda onun çok umrunda olmazdı ama olsun -. Dün az kalsın bu saçma senaryo oluyordu. Yani saçma çünkü Cavs normal sezonda sadece bir maç kaybetmiş o da Lakers'a - can -. ''Normal sezon başka abeee'' seslerini duyar gibiyim ama sadece 1 maç yahu. Daha ne olacak başka ? Bu takım iki maçtada devreyi çift haneli farkla bitiriyor ve sonra Orlando'nun paşa paşa geri dönüşünü izliyor,gerçekten çok garip. Lakers taraftarının Cavs takımıyla karşılaştırmalarında kulandığı bir tabir vardır -büyük ihtimalle finalin Lakers ile Cavs arasında oynanacağını düşündüğümüz için (seriler başlarken) - ; ''Çok daha iyi takımız ama adamlar tüm maç asılıyor abi ''. Asılmıyorlar artık,bi takım bu kadar rahat geri dönmemeli iki maçtada. Bir takım bu kadar muhtaç olmamalı süperyıldızına. Maçın başında antremanda gibi şut atan oyuncuların maç sonu elleri bu kadar titrememeli. Bu şekilde şampiyonluk gelmez. Takım olmak düzenli şekilde kendini hakemin kucağına atmak, deli gibi ağzından tükürükler sıçrayak itiraz etmek, Boston'u yendiğin zaman üç yaşındaki çocuklar gibi maç bitmeden sahanın kenarında sevinmek değildir..Ayrıca ben hakemlerin bu kadar kolladığı bir takım,bu kadar kollanan bir oyuncu olduğunu görmedim. Her takıma saha avantajı veriliyor,Kobe'ye,Wade'e saçma düdükler çalınıyor ama bu kadar olmaz,gerçekten olmaz.

Biraz maçın sonundan bahsetmek gerekirse,Hidayet gerçekten ayrı oynuyor buraları,artık bunu kabul etmeyen yok. İlk periyotlarda yaptığı o Mustafa Kemal Bitim turnikelerini - bknz : 3 adım sağa doğru gidip serbest atış uzaklığından turnike bırakmak - bırakıp daha sağlam içeriye giriyor. Şutlarını daha hissederek atıyor ve Orlando tamamen ona bakıyor. Dünde işini yaptı,bayağa iyi yaptı hemde ama 1 saniye bıraktı hücum süresinde,elinde olmayarak. O maçı kazandığını düşünürken bizim ''hile'' çıktı ve henüz hiçbir şey bitmedi dedi kısaca.

96-95 Cavs 1-1
Arkadaşımla izlerken maçı ikimizinde aklına aynı şey geldi bu maçtan sonra,geçmişe doğru gittik : Kobe son saniye atar Lakers - Detroit serisi 1-1'e gelir. Basın,taraftarlar gaza gelmiştir. Bu diriliş maçıdır,bu Lakers'ın şampiyon olduğu maçtır hatta. Seri 4-1 biter ama Detroit alır...

Hiç yorum yok: