15.05.2009

Koşmayan(!) Alex dünyanın en iyi oyun kurucuları listesinde



Türkiye'nin derdi,Gürcan Bilgiç'in belalısı Alex fifa.com'un yaptığı bu araştırmada unutulmadı.Alex'in şu sözlerine yer verildi ; “Artık günümüzde futbolda geçmişe oranla daha az alan var. Herkes dikkatini formda olmaya veriyor. Ama kaliteli oyuncular eğer adapte olabilirlerse yaratıcı olmak için her zaman bir yol bulabilirler” ve “Konu hakkında son sözler Alex’e ait” denildi.Böyle bir yazının Alex ile bitirilmesi şüphesiz onur verici.

Listede Türkiye'den tanıdık iki isim daha bulunuyor. Delgado ve Lincoln değil tabikide Jay Jay Okocha ve efsanevi Galatasaray'lı futbolcu Hagi.

5 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Günümüz oyun kurucuları artık hem ofans hem defans yapan oyunculardan aranıyor. Hagi futbol zekası ilede günümüzde iş yapardı ama Okocha bugünlerde aranan 10 numaralarda. Alex, Lincoln gibi 10 numaraların devri malesef bitti. Futbol kanatlara yayıldı Messi, Ronaldo gibi isimler moda. Ortada oynayacaksanda Gerrard, Inıesta, Lampard, Ballack gibi isimler moda.

Eren dedi ki...

Kesinlikle öyle fakat Alex'i 2.forvet tarzında kullanırsanız her zaman iş yapar.Önünde çift forvet devri kapanmış olabilir ama 2 forvetten biri olarak kullanbilir. Sonuçta benim anlatmak istediğim Delgado ve Lincoln karşılaştırmaları. Alex ikisinden de çok verimli oynadı ve Türkiye'ye gelen en efektif yabancılardan birisi..

Burak Eren dedi ki...

Delgado + Lincoln'ü topla 10 ile çarp asla Alex etmez. Bu karşılatırmayı yapanın futbol bilgisinden şüphe ederim.

Ama çift forvet olarakda yaşlandı Alex. Daum zamanı, zico zamanı oynardı. Güiza'yı coşturacak adam Alex değil Semih. İkisinin oynadığı her maç Güiza gol atar.

Ya Lincoln ile Alex'i şu konuda bile tartışmam koca bir iş ahlakı.

Eren dedi ki...

Tabiki öyle. Ben geçen yazımda da yazdım Semih ve Güiza birlikte oynadıkları zaman 2 gömlek üst oynuyor Güiza,bu ortada olan bir şey zaten..

Burak Eren dedi ki...

Güiza - Semih oynarkende arkalarına Alex'i koyarsan çok çok iyi orta saha lazım. Emrelerle, Deivid'lerle, Selçuklarla olmaz.