13.05.2009

Bu takımdan gitmesi gereken çok kişi var..



6+2 yabancı sınırlamasına itiraz eden bir takımın,Josico ve Maldonado'yu almasıyla başladı her şey.Kendi söyledikleriyle,yaptığı hizmetlerle çeliştiği anda bu oldu zaten efsane başkanın.
Lafın kısası yola devam edilecekse eğer gitmesi gereken çok kişi var..

Aragones : Artık bir şey yazmama gerek yok sanırım ? İnat ile hiçbir yere gelinemez,takım çalıştırmaya başladığı günden beri takıntılarıyla devam eden,onlara yenik düşen ve düşmeye devam eden bir çalıştırıcı. Tabiki her inat başarısızlığa götürmez ama burdaki hali ortada,böyle bir durumu bu yapılanma haketmiyor..

Uğur Boral : Blog açmak isteme nedenlerimin başında gelen adam. Türkçeyi çok iyi konuşmak dışında bir meziyeti olmayan bu arkadaşımızın Sevilla maçları kredisi tükendide geçiyor artık. Takımın hızlı hücumlarının hepsini kesen,dikine oynamayı sanki bir sene içinde unutmuş,adeta sol kanatımsı ön libero oynayan Uğur'un ne psikolojik olarak,ne etki olarak Fenerbahçe'ye yakışmadığı aşikardır.

Deniz Barış : Futbol bilgisinin çoğu futbolcudan üstün olduğunu düşünüyorum fakat yetenekle birleşmediği zaman bu hiçbir şeye yaramıyor.Bu takımda yedek kulubesinde bile oturamayacak düzeydedir artık Deniz.Ön libero yedeğide Selçuk'dur.

Yasin Çakmak,Can Arat,Maldonado,Josico,Ali Bilgin : Bu oyuncuları tek tek açıklamaya gerek yok. Fenerbahçe'nin bir oyuncu yetenek sınırı olmalıdır ve eğer böyle bir sınır düşünülüyorsa topyekün hepsi kulüpten,sessiz sedasız ayrılmalıdır,bu kadar basit,uzatmaya niyetim yok büyük takım topçusu diye toplumsal bir tabir vardır,klişedir.Buyrun size klişe büyük takım topçusu bunlar olamaz..

Yapılması gereken o kadar çok şey varki.Önce oturup çift forvet arkası Alex'mi,tek forvet arkası Alex mi oynanacak o düşünülsün. Güiza tek forvet olmuyor,yapamıyor adam işte. Koşuları,çabası ortada,Semih'le oynadığı her maç adam iki gömlek üstün oynuyor. Bu takım tek forvet oynayacaksa şu şartlarda bu Semih'tir. Başkası o tahtaya yazılıyorsa ayıptır,günahtır. Ayrıca öbür sene için bir forvet daha alınmalı,şart. Eğer çift forvet oynarım diyorsan iki tane daha Emre alacaksın,sağlam olanından,defansı iyi,hücumu istikrarlı olanından. Yok ben tek forvet oynarım diyorsan Deivid,Uğur kanadıyla olmaz bu iş. İki tane çizgiye inen,orta açabilen,korkmayan,istikrarlı kanat alacaksın. Carlos'u da yedekleyeceksin. Bu yaşta adamın başına neler gelebilir belli olmaz.

Kazım'ı,Burak'ı bir kere olsun forvette deneyeceksin. Özellikle Kazım gözüme her zaman forvet olarak gözüküyor. Fiziği sağlam,kafa topu indiriyor,ayağına hakim,sırtı dönük oynamayı biliyor. Bu nedir ? Kanat mı yoksa forvet mi ?.

Neyse haddimiz olmayarak bazı işlere karıştık ama o kadar ortadaki bazı şeyler,bir taraftar olarak bunları görmek ve eziyet çekmek biraz garip geliyor,hemde Aziz Yıldırım başımızdayken daha garip geliyor..

Hiç yorum yok: