6.07.2009

Eksik parça kalmadı.. Mı?


Benchin tüm parçalarının kontratlarının bitmesiyle ne yapacağı merakla beklenen takımlardan birisi olan Boston Celtics işe serbest bir oyuncuyla başlayarak biraz şaşırttı. Pistons'daki kontratını tamamlayan ve takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Rasheed Wallace, Celtics'in önerdiği mid-level kontratı havada kaptı ve Boston'ın yolunu tuttu. Bununla birlikte tamamı yıldız bir ilk 5'e sahip olan Celtics geçen seneki hayal kırıklığının ardından bir nevi salary cap'in verdiği izin doğrultusunda en mümkün rüya takımını oluşturdu.

Her ne kadar Boston kağıt üzerinde en iyi kadroya sahip olsa da, KG olmadan biraz (hâttâ birazın ötesinde) battıkları gözden kaçmaz bir gerçek, Kendrick Perkins'in de etkisizliğini düşünürsek, Danny Ainge'in bu hareketi KG'nin başına yine bir şey gelmesi halinde takımın biraz daha ayakta kalmasını sağlamak için yaptığını düşünüyorum. Ama tabii gerek Wallace'ın gerekse de Pierce'ın egolarının Everest'e yakın olduğunu düşünürsek bu hamle takıma yarardan çok zarar da sağlayabilir.

Kağıt üzerinde iyi bir transfer gibi gözükse de bana göre Boston hem yeni bir transfer yaparak, hem de cap'i biraz daha doldurup benchin mühim parçalarını riske ederek hata sayılabilecek bir hareket yaptı. Ama yine de bugüne kadar yaptığı hareketleri yargılamak pek de mümkün olmayan Ainge'in yine ortaya düzgün bir şey çıkartacağına eminim. Kim ne derse desin bana göre sağlam bir KG ile Boston bu sene yine şampiyonluğun en büyük adayı konumunda, hele bir de Pierce sakatlanırsa tadından yenmez.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Pierce topu almadığı zaman KG'nin de Allen'ın da neler yaptığını gördük final sersinide. Çaylak gibi ortada gezdiler. Orası normal bir yer değil, Pierce bu takımın en önemli sorumluluk simgesidir..

Adsız dedi ki...

Bana kalırsa Pierce = LeBron'ın daha kısıtlı yeteneğe sahip hali