27.05.2009

O gece bu gece..



Manu - Barça.. Beklenen gün geldi. Dünya üzerinde izlemekten zevk aldığım nadir takımlardan ikisi finale çıktı. Manu'yu ayrı tutmak lazım aslında biraz. 1-0 yettiği zaman kapanıp o skoru bulduktan sonrada iyice çekilen bir takım olup çıkıverselerde, gerektiğinde ne kadar iyi futbol oynadıklarını biliyoruz. Orta sahasısının ortası sağlam, top yapabilen, defansif özellikleride olan oyunculardan oluşuyor. Kanatlarda ise hücum güçleri fazla, yaratıcı özellikleri olan oyunculara sahipler. İleride ise topa hakim, pas akışını çok iyi sağlayabilen forvetler seçilmiş. Manu'nun oyun planı bu. Hep beraber hücum et..
Barça ise her zaman hücumu düşünen, izleyenlere sonsuz zevk veren bir futbol oynuyor. Orta sahası üç temel direk ve iki forvet kökenli diyebileceğimiz oyuncudan oluşuyor - bunlara kenar forvet diyesim var -. İleride ise sağlam, topa iyi vurabilen, bitirici bir forvet. Ön liberoları bile hücumcu, yaratıcı olan - Yaya Toure'nin iki hafta önce attığı gole bir göz atın - bir takım..Barça'yı düşündüren mevzu Alves ve Abidal'ın olmamasıdır sanırım. Sağa Puyol'u çekse göbek açık kalacak,göbekte tutsa kanatlar açık. Yaya Toure'yi sağ bek yapıp Puyol göbekte düşünülebilir. Sol kanatın altrenatifi Sylvinho, en azından orada sorun yok gibi gözüküyor..

Messi - Ronaldo tartışmalarına hiç girmek istemem ama kısaca fikrimi belirteyim : Messi Ronaldo'dan daha yetenekli, Ronaldo Messi'den daha efektiftir. Şuan için.

Gönlüm Barça'dan yana ama tahminim Manu'nun bir şekilde maçı kazanacağıdır. Nasıl olacak demeyin öyle işte..
Güzel bir futbol izlemek dileğiyle..

4 yorum:

Recep Murat Koca dedi ki...

barcelona ne zamanda beri 4-3-2-1 oynuyor sayın onur ?

Eren dedi ki...

Sayın Koca 3 orta sahanın önündeki Messi ve Henry'i forvet olarak nitelendirmek ne kadar doğru ?

Recep Murat Koca dedi ki...

4-3-3'e başka tanımlar koymayalım günümüzde bu taktiği en kusursuz icra eden takım barcelona.

Eren dedi ki...

Tipik 4-3-3 değil bence. Messi daha çok orta saha Henry daha çok forvet gibi. İzlemekten zevk alıyoruz orası ayrı